matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
ala:
Rozwiąż równanie x
2
+x+1=1
√
13
⇔x
2
+x−
√
13
=0 Δ,x1(mała 1 u dołu x), x2(mała 2 u dołu x)
14 mar 14:13
aniabb:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2%2Bx%E2%88%92%E2%88%9A13%3D0
14 mar 14:15