matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obwód trójkata ABC
mira:
Sprawdz czy trójkat ABC o wierzchołach A=(−3,−4)B=(−2,−1)C=(3,0) jest trójkatem równoramiennym.
14 mar 13:41
Aga1.:
Oblicz długości boków ze wzoru IABI=
√
(x
2
−x
1
)
2
+(y
2
−y
1
)
2
=
√
(−2−(−3))
2
+(−1−(−4))
2
=
14 mar 13:44