matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc
maniek:
35
r
2
*
=45
2r
czy ktoś mógł by mi to dokładnie rozpisać jak wyciągnąć z tego r
13 mar 21:55
Saizou :
35
r
2
*
=45
2r
17,5r=45
45
r=
17,5
13 mar 21:58
Eta:
dla r ≠0 35r=45 r= .......
13 mar 21:59