Zadanie za 5 pkt podstawa
Maturo, nadchodzę: Prosze o pomoc z tym zadaniem:
Z miast A i B wyjechały jednoczesnie naprzeciw siebie dwa samochody, kazdy z nich ze swoja
stala predkoscia. Samochod ktory wyjechal z A, w momencie mijania sie, przejechal droge o 20km
wieksza niz samochod, ktory wyjechal z B. Oblicz odleglosc miedzy tymi miastami, jezeli
samochod z A do B jechał 2 godziny, natomiast drugi samochod z B do A jechał 2,5 godziny
13 mar 21:43
Maturo, nadchodzę: Naprawde nikt nie ma pomyslu na to zadanie? ehh
13 mar 22:54
asa: Bo rozwiązanie jest w internecie i wystarczy go poszukać
13 mar 23:11
asa: Oraz były już na tym forum rozwiązane i użyj "szukaj".
13 mar 23:11
Mila: Znalazłeś?
13 mar 23:32
Ajtek:
Dobry wieczór "niewidoczna"

.
Mila razisz kolorem nika w oczy

.
13 mar 23:33
Mila: Witaj Ajtek, ukrywam się.
13 mar 23:42
Eta:

niewidoczna ... "róża"
13 mar 23:43
Ajtek:
No to konspiracja została przeze mnie zdradzona

.
13 mar 23:46
jikA:
Ostatnio wszyscy się ukrywają.
13 mar 23:46
Eta:
13 mar 23:47
Ajtek:
Jedyną osobą, której od dłuższego czasu niewidzę na swoim niku jest niejaki ZKS.
13 mar 23:48
Eta:
No, ciekawe gdzie pojechał? może na Florydę z byłym prezydentem
13 mar 23:50
niewidoczna: ZKS − czyli ZAKŁAD KOMUNALNO − SPOŁECZNY
13 mar 23:51
Ajtek:
Chyba na FIlipiny
13 mar 23:51
Eta:
Związek Kujących Studentów
13 mar 23:53
Eta:
... z "W" a nie z "K"
13 mar 23:54
jikA:
O kto to jest ten ZKS? Nie widziałem go na forum.
13 mar 23:54
Eta:
Jiii...
13 mar 23:55
Ajtek:
Aaaaaaaaaaaaaaaha "niewidoczna2"
13 mar 23:55
niewidoczna: a taka sobie maturzystka hehe
13 mar 23:56
jikA:
Trochę tego jest.
ZKS — Zakładowy Klub Sportowy
ZKS — Związkowy Klub Strzelecki
ZKS — Zakład Konstrukcji Spawanych
ZKS — Zielonogórski Klub Sportowy
ZKS — Zespół Katolickich Szkół
ZKS — Zakład Koncentratów Spożywczych
ZKS — Zielonogórski Klub Speedrowerowy
ZKS — Zielowski Klub Sportowy
ZKS — Zakładowy Komitet Strajkowy
14 mar 00:01
Eta:
ZKS −−−− Stal Rzeszów
14 mar 00:05
Mila:

x+20 −droga przebyta przez samochód A
x − droga przebyta przez samochód B
s=|AB|=2x+20
v
1− prędkość samochodu A
v
2− prędkość samochodu B
1) Drogi zostały przebyte w tym samym czasie t
(x+20)=v1*t
x=v
2*t⇔
2) s=|AB|=v
1*2
s=|AB|=v
2*2,5⇔v
1*2=v
2*2,5⇔
x=80
s=2*80+20=180km
14 mar 00:06
Ajtek:
"Ukrywająca się", że się Tobie chciało

.
14 mar 00:07
Eta:
No

.... ja jestem dzisiaj leniwcem
14 mar 00:10
Ajtek:
Ja od dłuższego czasu też
14 mar 00:18