Jak znaleźć współrzędne punktów zaznaczonych na wykresie
Sojuz:

(Przyjmijmy że to na obrazku to jest jedna lekko zaokrąglona linia)
i nad tym wykresem jest y=
√x+3
muszę znaleźć współrzędne punktów A i B
25 sie 19:39
tim: Masz punkt:
A (x1, y1), gdzie y1 jest na wykresie.
B (x2, y2), gdzie x2 jest na wykresie.
Odczytaj jedną współrzędną, podstaw do wzoru funkcji i oblicz drugą.
25 sie 19:42
Lola: x=−1 y=−1
22 sty 17:19
ICSP: y = −1

Widziałeś/as kiedyś pierwiastek rzeczywisty ujemny?
22 sty 18:18
ICSP: B = (0;√3)
22 sty 18:19
ICSP: a = (−2:1)
22 sty 18:20