ciag arytmetyczny
oblicz x: Jeżeli liczby 1,5, x−11 sa trzeba kolejnymi wyrazami ciagu arytmetycznego to x jest rowny ?
13 mar 20:21
bezendu:
a2−a1=a3−a2
5−1=x−11−5
4=x−16
x=20
x=20
sprawdź r=a2−a1=4
a3=20−11=9
a3−a2=9−5=4
13 mar 20:33
oblicz x: takie rozwiązania to lubię dziekuję
13 mar 20:34
oblicz x: To może jeszcze jedno ? Trzeci wyraz ciągu geometrycznego jest równy 4 a czwarty wyraz tego
ciągu jest równy −2. Pierwszy wyraz tego ciągu jest równy ?
13 mar 20:37
Saizou : albo z własności ciągu arytmetycznego
13 mar 20:37
bezendu: a to może teraz sam spróbujesz ? i pokażesz jak liczysz ?
13 mar 20:37
oblicz x: a moze nie wam to super idzie i jak juz to sama
13 mar 20:39
bezendu: Heh

czyli liczysz na gotowca ;>
13 mar 20:40
oblicz x: no tak

liczę na wasza pomoc heh
13 mar 20:41
Saizou : a
3=4
a
4=−2
a
3=a
1*q
2
13 mar 20:42
oblicz x: Dziekuje
13 mar 20:43
13 mar 20:43
bezendu: @Saizou jak mogłeś
13 mar 20:43
Saizou : po prostu wbijając kilka klawiszy na klawiaturze i klikając zobacz podgląd i wyślij
13 mar 20:45
oblicz x: Saizou ; poprostu pomaga a nie dreczy karzac robic zadania doo sprawdzenia phi poprostu idzie
na rek
13 mar 20:47
bezendu: ja Cię pytam jak mogłeś jej to rozwiązać miała to zrobić samodzielnie

nie pytam jak to
zrobiłeś bo na to pytanie znam odpowiedź
13 mar 20:47
oblicz x: nie weszlam na to forum po to zeby rozwiazywac samodzielnie zadania a po to zeby ktos mnie
wyreczyl z tego to takie trudne do zrozumienia ?
13 mar 20:48
Saizou : oblicz x a na sprawdzianie umiałbyś sam to zrobić

tak z ciekawości pytam

ale ja tylko napisałem zestaw niezbędnych wzorów
13 mar 20:49
oblicz x: patrzac na to jak inni geniusze rozwiazuja tutaj zadania mam przyklad jak rozwiazac nastepne.
zaraz znowu cos wrzuce bo widze ze nuda panuje
13 mar 20:50
bezendu: To chyba pomyliłaś forum bo tu się trzeba trochę wysilić

to że Saizou teraz Ci zrobił
zadanie to nic nie znaczy
13 mar 20:50
oblicz x: zestaw niezbednych wzorow z ktorych skorzystalam i sama zrobilam zadanie
13 mar 20:50
oblicz x: on nie zrobil on podal niezbedne wzory to jest raz a dwa nie filozofuj
13 mar 20:51