matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
robert:
f(x,y)=x
2
+xy+2y
2
+5x−1
25 sie 19:27
Basia:
No i co tu należy zrobić ? f'
x
= 2x+y+5 f'
y
= x+4y f"
xx
= 2 f"
xy
= 1 f"
yx
= 1 f"
yy
= 4
26 sie 20:51