oblicz pierwiastki
oblicz: liczba pierwiastków równania 2x3=−16 jest równa
13 mar 19:57
ICSP: jeden
13 mar 19:58
oblicz: Super... Tylko ciekawi mnie zapis obliczeń jakie tu trzeba wykonać
13 mar 19:59
bezendu:
2x3=−16/2
x3=−8
3√−8=−2
13 mar 20:01
oblicz: ICSP : podał dobrą odpowiedź aczkolwiek nie ma rozwiązania −2 błędna odp
13 mar 20:02
bezendu: to znowu się mylisz

(−2)
3=8
13 mar 20:03
oblicz: Jakim cudem ? −2 * −2 * −2 = −8
13 mar 20:04
bezendu: (−2)3=−8
13 mar 20:04
ICSP: dobrze jest zrobione. Tylko trzeba wiedzieć o co pytają :
Czy pytają o wartość miejsca zerowego ?
Czy pytają o ilość miejsc zerowych
Miejsce zerowe jest tylko jedno i ma wartość −2
Pytanie na plusa dla
bezendu 
Dlaczego mogłeś spierwiastkować obustronnie?
13 mar 20:05
bezendu: ICSP dał Ci odpowiedź że równanie ma jeden pierwiastek ale ja napisałem Ci skąd się to wzięło i
ile om wynosi
13 mar 20:06
oblicz: mam przed sobą arkusz odpowiedź wiec proszę się nie sprzeczać prawidłową odpowiedzią jest 1
tylko nie wiem jakim sposobem ICSP to obliczył
13 mar 20:06
bezendu: ponieważ istnieje liczby rzeczywistej, która podniesiona do trzeciej
potęgi da liczbę ujemną.
13 mar 20:10
ICSP: a ska wiesz ze nie ma drugiej takie liczby ?
13 mar 20:11
bezendu: bo to jest pierwiastek 3 stopnia a nie pierwiastek stopnia drugiego i w zbiorze liczb
rzeczywistych nie ma drugiej takiej liczby
13 mar 20:14
ICSP: genialne wytłumaczenie xD
13 mar 20:15
bezendu: na serio ?
13 mar 20:16
ICSP: "bo tak" − mniej więcej tak to wytłumaczyłeś/aś
13 mar 20:18
bezendu: wytłumaczyłeś

to teraz Ty daj swoją propozycje
13 mar 20:19
ICSP: bo f(x) = x3 jest funkcja różnowartościową.
13 mar 20:20
bezendu: dla −2 i 2 przyjmuję te samą wartość ? no chyba nie bo f(x)=x3
f(2)=23=8
f(−2)−8
13 mar 20:24
bezendu: f(−2)=−8
13 mar 20:24
bezendu: sorry masz racje jest różnowartościowa
13 mar 20:26