matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krótkie proszę o pomoc
Joanna.:
Dana jest funkcja f(x)=2
x
.Podaj wzór funkcji g(x)=f(x)−4 i h(x)=−f(x) g(x)=2
x
−4 a h?
13 mar 19:56
Joanna.:
?
13 mar 20:02
ICSP:
h(x) = −f(x) = − 2
x
13 mar 20:03