matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krótkie proszę o pomoc
Joanna.:
Dana jest funkcja f(x)=2
x
. Jaki jest wzór g(x)f(−x) ?
13 mar 19:45
Joanna.:
g(x)=f(−x)
13 mar 19:45
Basia:
1
f(−x) = 2
−x
=
2
x
13 mar 19:45