matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica do obliczenia
robert:
3n+2
do potęgi 4n
3n
25 sie 19:17
Eta:
(1 +
a
n
)
n
= e
a
zatem: (
3n +2
5n
)
4n
= [(1 +
2/3
n
)
n
]
4
= (e
2
3
)
4
= e
8
3
26 sie 01:27