oblicz logarytm
logarytm: log28 * √2 jest rowny ?
13 mar 19:41
Basia:
8*√2 = 2321/2 = 23,5
więc ?
13 mar 19:42
Eta:
log2(8*√2) ? czy (log28 )*√2 ?
13 mar 19:43
bezendu: log28=3
i log28*√2=3√2
13 mar 19:43
logarytm: Nie rozumiem ...

dlaczego 321/2
13 mar 19:44
logarytm: nie ma zadnego nawiasu
13 mar 19:44
bezendu: czyli 3√2
13 mar 19:45
logarytm: nie mam takiej odpowiedzi w zadaniu 3√2
13 mar 19:45
bezendu: to chyba patrzysz nie na to zadanie odpowiedź to 3
√2
13 mar 19:48
13 mar 19:49
Eta:
Tak jak napisała
Basia ...tylko wkradł się chochlik
8*
√2= 2
3*2
1/2 = 2
3,5
| | 1 | | 7 | |
log223,5= 3,5 = 3 |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | |
teraz wybierz,która Ci pasuje
13 mar 19:49
Eta:
Powinnaś napisać tak: log28√2
13 mar 19:50
bezendu: | | 7 | | 1 | |
odpowiedź jest taka jak logarytm wygląda tak log2(8*√2)= |
| =3 |
| ale jak Ty nie |
| | 2 | | 2 | |
potrafisz poprawnie zapisać zadania to się nie dziw że są inne wyniki
13 mar 19:51
Eta:
Odpowiedź padła: "no ale tam nie ma żadnego nawiasu" !
13 mar 19:53
logarytm: Ty jak nie umiesz wytłumaczyć to się nie udzielaj na tego typu forach
13 mar 19:53
bezendu: logarytm nie będę z Tobą dyskutował na przyszłość naucz się porządnie zapisywać treść zadania
@
Eta czyli jak nie ma nawiasu to podałem odpowiedź 3
√2 i to się zgadzało do tego zapisu
13 mar 19:57
oblicz: a ja nie dyskutuje a stwierdzam fakty
13 mar 19:58
bezendu: faktem jest to że źle zapisałeś i koniec
13 mar 19:59
oblicz: a Ty źle rozszyfrowałeś
13 mar 20:01