matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytmy
XyXzX:
2
log
2
7
=
1
3
log
3
16=
2
13 mar 18:26
Sara:
1) 7, własność a
log
a
b
=b
13 mar 18:29
XyXzX:
Wszystkie inne przykłady trzeba zrobić za pomocą tej własności. Dzięki
1
3
{
*log
3
16}= 3
log
3
√
16
=3
log
3
4
= 4
2
13 mar 18:41