matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
se. wazona
Ola:
srednia wazona liczb 2 3 4 5 z wagami odpowiednio 0.4 ,0.6 1.4, 1.6 jest rowna ?
13 mar 18:18
M:
4 sty 10:47
Już coraz bliżej:
_
2*0,4+3*0,6+4*1,4+5*1,6
0,8+1,8+5,6+8
a=
=
=4,05
0,4+0,6+1,4+1,6
4
4 sty 12:18