...
basia: zad1 dany jest kwadrat abcd o boku dlugosci a. Bok kwadratu efgh jest o 30% dluzszy od boku
kwadratu abcd stosunek pola wiekszego kwadratu do pola mniejszego kwadratu jest rowna?
zad2 pole rownolegloboku o bokach dlug 12cm i 8√3 jest rowny 48√6cm2 kat ostry ma miare
zad3 dlugosc odcinka ab gdzie A=(−3,4) i B(1,−6) jest rowna
13 mar 18:00
basia: pomocyyy...
13 mar 19:47
dero2005:
1)
P
abcd = a
2
P
efgh = (1,3a)
2 = 1,69a
2
2)
P = a*b*sin α = 12*8
√3*sin α = 48
√6
| | 48√6 | | √2 | |
sin α = |
| = |
| |
| | 12*8√3 | | 2 | |
α = 45
o
zad 3)
d =
√1+3)2 + (−6−4)2 =
√42 + (−10)2 =
√16 + 100 =
√116 = 2
√29
13 mar 20:08
basia: dzieki
13 mar 20:20