matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Równanie
Sebek:
Oblicz Równanie: 2(x−1)−1=
1
2
x−6
13 mar 17:54
Mila:
1
2x−2−1=
x−6
2
1
2x−
x=−6+3
2
3
x=−3
2
x=(−3)*{2}{3} x=−2
13 mar 20:34
Mila:
2
x=(−3)*
3
x=−2
13 mar 20:35
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/forum/192209.html
13 mar 20:35