równanie
Dariusswwe: rozwiąż równanie x
3 + 3x = 3 + x
2
tak powinno być

x
3 − x
2 + 3x − 3 = 0
x
2 (x−1) 3 (x − 1) = 0
(x − 1) (x
2 + 3)
(x−1) (x−3) (x+3)
x= 1 x=3 x=−3
25 sie 17:10
Kuba: Brakuje +
x2*(x − 1) + 3*(x − 1)
I póżniej też jest błąd ponieważ
(x2 + 3) jest po prostu sprzeczne ponieważ x2 + 3 = 0
Przenosze 3 na drugą strone
x2 = −3 i to jest właśnie sprzeczność ponieważ nigdy nie będzie z żadnej liczby podniesionej
do kwadratu ujemnej liczby
25 sie 17:17
Kuba: A wzóŕ który do tego chciałeś zastosować i tak nie jest do tego ponieważ on brzmi
(a2 − b2) = (a − b)(a + b)
a Ty miałeś x2 + √32
25 sie 17:21