matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mam narysować wykres funkcji f(x)= U{1-5x}{x+3} i drugiej funkcji g(x)= U{3x+2}{
elaa:
1−5x
3x+2
mam narysować wykres funkcji f(x)=
i drugiej funkcji g(x)=
x+3
x−1
13 mar 11:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
1−5x
−5x − 15 +16
16
=
//(ponieważ −15+16 = 1)// =
−5
+
x+3
x+3
x+
3
postępujesz następująco:
16
rysujesz f(x) =
i przesuwasz ten wykres o jaki wektor
o wektor [ −
3
;
−5
]
x
analogicznie przekształć sobie g(x)
13 mar 11:47
elaa:
dzięki wielkie super
13 mar 11:48