mam narysować wykres funkcji f(x)= 1-5x/x+3 i drugiej funkcji g(x)= 3x+2/x-1
elaa: mam narysować wykres funkcji f(x)= 1−5x/x+3 i drugiej funkcji g(x)= 3x+2/x−1
13 mar 11:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
najpierw zapisz to 'po ludzku'
| | x | |
bo zapis ... 1−5x/x + 3 ... to nic innego jak 1−5 |
| + 3 = 1 − 5 + 3 = −1 |
| | x | |
a chyba nie oto Ci chodziło
zapoznaj się z:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
albo naucz się przynajmniej korzystac z nawiasów
13 mar 11:36
elaa: chodziło mi o to: f(x)=1−5xx+3
13 mar 11:40