...
Madzia17: Dana jest funkcja określona wzorem f(x)= ax .
a)Wyznacz parametr a,jeśli wiadomo że do wykresu tej funkcji należy punkt A= (2,9)
b)dla wyznaczonego parametru a zapisz wzór funkcji g,której wykres powstaje z wykresu funkcji f
po przesunięciu o 7 jednostek w lewo.
Proszę o dobre rady ... i pomoc w rozwiązaniu tego zadanka i objaśnieniu
13 mar 10:12
irena_1:
a)
9=a2
a=3
f(x)=3x
b)
g(x)=3x+7
13 mar 10:17
Wojtek: to koniec zadania ?...
13 mar 10:23
irena_1:
A co jeszcze chcesz wiedzieć?
13 mar 10:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
do autorki vel Wojtka ... czy wiesz dlaczego w (a) nie może być a=−3
13 mar 10:31
Krzysiek : Tak
13 mar 11:30