ale jak się ten wektor oblicza
di: ale jak sie ten wektor oblicza ,wiem jak przesunąc wykres o wektor ,ale znajśc wektor z dwóch
funkcji nie umiem.
13 mar 08:35
PW: Ja też nie umię znajść jak nie widzem tyh fónkcji
13 mar 08:43
irena_1:
W poprzednim zadaniu miałeś
f(x)=|x+1|
Wykres funkcji f(x) możesz otrzymać przesuwając wykres funkcji y=|x| o 1 jednostkę w lewo.
Jeśli g(x)=|x+3|−4, to wykres funkcji g(x) możesz otrzymać przesuwając wykres funkcji y=|x| o 3
jednostki w lewo i 4 jednostki w dół.
Wykres funkcji g(x) możesz więc otrzymać przesuwając wykres funkcji f(x) jeszcze o 2 jednostki
w lewo i 4 jednostki w dół, czyli o wektor [−2, 4]
O to Ci chodzi?
13 mar 09:01
di: dzięki wielkie teraz jest okey.
13 mar 12:29