matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z ciągów liczbowych
ania:
mam problem.zad1.Określ czy podany ciąg 3,9,27,81 jest A)geometryczny,z g=9 B)geometr.z g=81 C)geometr.z g=3 D)geometr.z g=1\3
13 mar 06:42
dero2005:
9
= 3
3
27
= 3
9
81
= 3
27
C
13 mar 07:11