funkcje pomocy
ilona13: podaj dziedzine i miejsce zerowe funkcji f(x)=√x+5
12 mar 22:51
bezendu: x+5≥0
x≥−5
D=x∊<−5,∞)
x+5=0
x=−5
12 mar 22:54
ilona13: aczemu x+5 jest wieksze niz zero
12 mar 22:57
bezendu: nie dzielimy przez 0
12 mar 22:58
ilona13: i jak tak napisze jak ty to wystarczy pisze prace kontrolna i mam z tym problem
12 mar 22:59
bezendu: tak
12 mar 23:00
bezendu: Liczba pierwiastkowana musi być większa lub równa zero dlatego ≥
12 mar 23:02
ilona13: acha
12 mar 23:03
ilona13: a mozesz sprawdzic ten drugi przykład
12 mar 23:04
bezendu: Już sprawdziłem
12 mar 23:09