równanie z parametrem
luzia: Wyznacz w zależności od parametru m liczbę rozwiązań równania I13x−3I +m=0
najpierw obliczyłam
dla 13x−3≥0
3−x ≥3
−x≥1
x≤1
13x−3 +m=0
3−x − 3+m=0 i teraz nie wiem co dalej
dla 13x−3<0
3−x <3
−x<1
x>−1
−13x+3+m=0
−3−x + 3+m=0
12 mar 22:10
Eta:

|3
−x−3|= −m
f(x) = |3
−x−3|
g(x)= −m
0 rozwiązań dla −m<0 ⇒ m>0
1 rozwiązanie dla − m=0 v −m≥ 3 ⇒ m=0 v m≤ −3
2 rozwiązania dla 0 <−m <3 ⇒ dokończ
12 mar 22:21
luzia: 2 rowz dla 0>m>3
dziękuję bardzo
12 mar 22:42
luzia: yyy zapomniałam o minusie
0>m>−3
12 mar 22:42