monotoniczność ciągu,
mala: ciągi. muszę zbadać monotoniczność ciągu
an = 1+(−1)n
an+1 = 1+(−1)n+1 = 1 + (−1)n * (−1)1 = ?
i tu sie gubie, nie wiem co z tymi potęgami
12 mar 22:06
ICSP: wypisz trzy pierwsze wyrazy.
12 mar 22:14
mala: ?
12 mar 22:17
Saizou : c. niemonotoniczny
12 mar 22:18
bezendu:
a1=0
a2=2
a3=0
an=1+(−1)n to jest wzór ogólny
12 mar 22:20
donia: na moje oko to zostaw tylko : an+1 = 1+(−1)n+1
i dalej licz monotonicznosc , cos powinno sie chyba skrócić
12 mar 22:20
mala: zgadza sie, powinien byc niemonotoniczny. uczą mnie metodą aby wyliczyć an+1 a potem od tego
odjąć an i zobaczyc czy jest wieksze czy mniejsze 0
12 mar 22:21
Saizou : an+1=1+(−1)n+1=1+(−1)n*(−1)=1−(−1)n
an+1−an=1−(−1)n −1−(−1)n=−2*(−1)n zależna od n więc ciąg jest niemonotoniczny
coś takiego ?
12 mar 22:27
ICSP: nikt mnie już nie słucha
12 mar 22:30
Saizou : masz na pocieszenie

btw
bezendu policzy 3 wyrazy
12 mar 22:31
Saizou : nie ta emotka miało być
12 mar 22:32
bezendu: Saizou
12 mar 22:33
mala: dzieeeki, juz wszystko jasne
12 mar 22:41