matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
HELP
eko:
Jedynymi rozwiązaniami równania (x
3
+8) (x
2
−9) (x
2
+1) = 0 są liczby :
12 mar 21:48
bezendu:
(x+2)(x
2
−2x+4)(x−3)(x+3)(x
2
+1)=0 x=−3 ∨ x=−2 ∨x=3
12 mar 22:18