HELP
eko: Rozwiązaniem równania x(x−2)+3=(x−1)
2 jest :
Proszę o pomoc
12 mar 21:44
Fixed: WYmnoz, zredukuj i masz rownanie liniowe
12 mar 21:46
bezendu:
x2−2x+3=x2−2x+1
x2−2x−x2+2x=−2
0=−2
12 mar 21:46
eko: Z góry dziękuję

To już pojmuję, jest aby jedno primo z rozumieniem czytanej treści z zadań..
Nie wiem do czego, do jakiego wzoru czy coś sprowadzać jakieś dane działania i później przez
to nie wiem jak rozwiązać dane zadanie... jestem w kropce.. a matura tuż tuż.. −.− Jakoś
matematyka nigdy nie była moją mocną stroną
12 mar 21:54
bezendu: masz maturę w tym roku ?
12 mar 22:11
eko: tak. Zacząłem chodzić na korki bo z moją wiedzą to masakra..
12 mar 22:44
bezendu: dobrze to ująłeś
12 mar 22:47
eko: tak wiem i dziękuję za słowa otuchy..
12 mar 22:57
bezendu:
12 mar 22:58
eko: Mnie tu głowa boli a Ty zacieszasz, oj nie ładnie, nie ładnie

Ja głowę to mam do przedmiotów
humanistycznych

a nie do jakiś nie potrzebnych działań w życiu.. Noo ale baa maturę brak
zdać.. mam nadzieję, że się nauczę
12 mar 23:01
bezendu: nauczysz się
12 mar 23:02
eko: Taaa oby, ale dzięki

w końcu przerabiam tygodniowo ponad 70 zadań, z których treści za dużo
nigdy nie mogę wyczytać, jakoś dla mnie jest nie zrozumiała treść tych zadań.. Nie które
działy rozumiem, nawet dobrze, a nie które jest ciężko mi zrozumieć.. Albo np. zrobię dane
zadanie, rozumiem je.. a gdyby tak była nieco inna treść zadania to już byłbym w kropce.. Nie
kminie tego..
12 mar 23:14
bezendu: Bo nie myślisz logicznie tylko lecisz schematami
12 mar 23:15
ffffffffff: Dla jakich wartosci parametru m suma odwrotności dwóch różnych pierwiastków równania jest równa
6? b)x2−6(m−3)x+m−3=0
12 mar 23:17
eko: A no właśnie, dobrze prawisz.. tylko, że ja nie potrafię jakoś tak logicznie odczytać danego
zadania.. I po chwili okazuje się, że jestem w kropce i nie wiem jak podejść do danego
zadania.. z czego skorzystać, czy obliczyć delte czy coś innego... istna masakra..
12 mar 23:21
pomóżcie: Dla jakich wartosci parametru m suma odwrotności dwóch różnych pierwiastków równania jest równa
6? b)x2−6(m−3)x+m−3=0
12 mar 23:22
bezendu: Rób dużo zadań to chyba najlepszy sposób i myśl przy nich
12 mar 23:25
eko: No tak rozumiem.. Staram się właśnie tak robić, raz wychodzi a 10 razy nie hue..
12 mar 23:32