ZADANIA Z FUNKCJAMI - PROSZĘ O POMOC
Kazik: 1 Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= 1 POD KRECHĄ / x2+25. Dziedziną tej funkcji jest
zbiór
2 Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= 1 POD KRECHĄ / |x−2|−5. Dziedziną tej funkcji jest
zbiór
3 Funkcja f(x) =(3m−2)x+4m+1 ma miejsce zerowe równe (−3). Wynika stąd, że
4 Funkcja f(x)=(−2m+6)x+3 jest malejąca w przedziale
5 Funkcja f(x)=(m2+1x−1 jest rosnąca w przedziale
6 Liczba argumentów, dla których funkcja f(x)=x3−5x+2 przyjmuje wartość 2 jest równa
7 Wykres funkcji y= −(1/3)x powstaje przez
8 Wykres funkcji y=(x−1)2 + 5 powstaje przez przesunięcie wykresu funkcji y=x2
9 Dana jest funkcja f określona wzorem (x+6)2 − 7. Zbiorem wartości tej funkcji jest
10 Dana jest funkcja f określona wzorem x2 dla x∊ (−2,2> x−6 dla x∊ (− ∞, −2>
−2x+6 dla x∊ (2, + ∞). Liczba miejsc zerowych tej funkcji to
11 Wykresem funkcji określonej wzorem y=5x+3 jest prosta równoległa do wykresu funkcji
12 Wykresem funkcji określonej wzorem y=4x+2 jest prosta prostopadła do wykresu funkcji
13 Wykres funkcji f(x)=−x2−5 leży pod prostą o równaniu
14 Do wykresu funkcji y=4x nie należy punkt
15 Do wykresu funkcji f(x)=−2x2+3 należy punkt
17 Wykres funkcji f(x)=x2−2x+8 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu
18 Zbiorem wartości funkcji f(x)=−2(x−1)2+4 jest
20 Funkcja f(x)=x4−81
16 Dana jest funkcja f określona wzorem 3 dla x∊ <−4,0> x−6 dla x∊ (0,2) −2x+6 dla x∊ (2,5).
Dziedziną tej funkcji jest zbiór
Jestem zielony poproszę o pomoc... i wytłumaczenie mi co i jak się robi, z góry dziękuję
12 mar 21:30