Zadania - HELP
Paweł: 1 Rozwiąż równanie 2(x+3)−4=√5x+5
2 Rozwiąż równanie (3x+7)
2=(2x−1)
2
3 Rozwiąż równanie |3x−2|=11
4 Rozwiąż nierówność π x+2 < 3,14x−7
5 Rozwiąż nierówność −2x
2+x+1 < 0
6 Rozwiąż nierówność x
2+x+5 > 0
7 Rozwiąż w zależności od parametru m równanie: x
2+2mx+m
2+3m+1=0
8 Wyznacz parametr c, jeśli wiadomo, że równanie x
2+5x+c
2=0 ma dokładnie jedno rozwiązanie
9 Iloczyn dwóch kolejnych liczb parzystych jest równy 728. Wyznacz te liczby
10 Iloczyn trzech kolejnych liczb całkowitych jest równy 504. Wyznacz te liczby
11 Stosunek dwóch liczb jest równy 5/2, a ich suma jest równa 266. Wyznacz te liczby
12 Rozwiązaniami równania x
2+bx−7=0 są liczby przeciwne. Wyznacz parametr b i rozwiąż równanie
13 Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których równanie (x−3)(2m−8)(x−|m|)=0
ma dokładnie dwa rozwiązania
14 Rozwiąż równanie 3x
3−6x
2+5x−10=0
15 Rozwiąż równanie 3x POD KRECHĄ / 3x−1= 2x+2 POD KRECHĄ / 2x−6.
Proszę o wytłumaczenie krok po kroku co i jak się robi