ZADANKA :)
Mario: 1 Rozwiązaniem równania x(x−2)+3=(x−1)
2 jest
2 Liczba rozwiązań równania (2x+6)(x
2−9)(x
3+1)= 0 jest równa
3 Jedynymi rozwiązaniami równania (x
3+8)(x
2−9)(x
2+1)= 0 są liczby
4 Równanie xa−b=3x−6 ma nieskończenie wiele rozwiązań dla
5 Równanie ax+2=−2(4x−1)+b nie ma rozwiązania dla
6 Liczba rozwiązań równania 2x−12 "POD KRECHĄ" / (x−6)(x
2−2)=0 jest równa
7 Jedynymi rozwiązaniami równania x
2−6x+5 "POD KRECHĄ" / (x−1)(x+5)=0 są liczby
8 Jeśli równanie x
2+m=0 nie ma rozwiązania, to
9 Liczba (−5) nie jest rozwiązaniem równania
10 Liczba 4 nie jest rozwiązaniem równania
11 Liczby 1 oraz (−1/2) "MINUS JEDNA DRUGA" są pierwiastkami równania ax
2+bx+1=0. Wówczas
12 Dane jest równanie 3x+12 "POD KRECHĄ" / 2x+8=0. Rozwiązaniem tego równania jest
13 Rozwiązaniem równania 3 "POD KRECHĄ" / x+2=1/x "JEDEN DO X" jest liczba
14 Dziedziną równania x
2−36 "POD KRECHĄ" / −x
2+x−2=0 jest
15 Rozwiązaniem nierówności x
2 większe lub równe >2x jest
16 Rozwiązaniem nierówności x
2 < 100 jest
17 Liczba rozwiązań nierówności |x−3| mniejsze lub równe < 0 to
18 Układ równań 6x−9y=12 i −4x+6y=−24
19 Równanie x
2+8x+16=0 można przedstawić w postaci
20 Nierówność x
2+2x+11 > 0
Prosiłbym o rozwiązanie i wytłumaczenie mi tych zadań, ponieważ jestem zupełnie zielony z
równań i nierówności.. Z z góry Dziękuję