matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria.
Wiolaa. :
Wykaż, że prawdziwe są równania: sin
2
65 +sin
2
155 − tg18 * tg 108=2 L=sin
2
65 + sin
2
(90+65) − tg(90−18) * tg (90−18)=sin
2
65 + cos
2
65− ctg72 * (−ctg72)= i co dalej trzeba zrobić?
12 mar 20:32