zad
kasia: Rozwiazaniem rownania √3x+√3−3(x+1) jest liczba
12 mar 20:21
bezendu: ale ja tu równania nie widzę
12 mar 20:23
Aga1.: Nie widzę równania.
12 mar 20:23
z: mam do tego odp
a calkowita dodatnia
b calkowita ujemna
c wymierna lecz niecalkowita
d niewymierna
12 mar 20:24
bezendu: p{3x+
√3−3(x+1)
=0 teraz jest równanie
√3x+
√3−3x−3=0
−3+
√3=3−
√3 /−3+
√3
x=−1
12 mar 20:25
bezendu: poprawiam √3x+√3−3(x+1)=0
12 mar 20:27
kasia: a mozliwe ze tutaj ma byc = mam zle skserowane √3x+√3=3(x+1)
12 mar 20:28
bezendu: √3x+√3=3x+3
√3x−3x=3−√3
tak samo x=−1
12 mar 20:32