matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
xxx:
3
wyrazeniex−I3−2xIdla x≥
jest rowna wyrazeniu
2
12 mar 20:12
xxx:
prosze o pomoc
13 mar 17:44
xxx:
?
13 mar 20:01
Basia:
x≥
3
2
/*2 2x ≥ 3 /*(−1) −2x ≤ −3 /+3 3−2x ≤ 0 ⇒ |3−2x| = −(3−2x) = −3+2x ⇒ −|3−2x| = −(−3+2x) = 3−2x
13 mar 20:02