matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Ola:
y=x+3 y=2x−4
12 mar 19:43
bezendu:
y=x+3 /(−1) y=2x−4 −y=−x−3 y=2x−4 0=x−7 x=7 y=2*7−4=10
12 mar 19:46
Eta:
x+3=2x−4⇒ x=7 to: y=10
12 mar 19:51