pierwiastek
krzysiex: jak szybko nauczyć się skracać pierwiastek z delty,chodzi mi o to,jak rozwiązuję deltę to jeśli
mi wyjdzie np.√144 to nie wiem ile to jest ? ...
Proszę o pomoc ...
12 mar 19:28
bezendu: √144=12
12 mar 19:31
Mila: Naucz się kwadratów 20 pierwszych liczb naturalnych. To zaległość z gimnazjum.
12 mar 19:33
krzysiex: o jakie chodzi ?...
12 mar 19:36
Mila: Do 10 to znasz, dalej
112=121
122=144
132=169
142=196
152=
162=
172=
182=
192=
202=
Dla innych wyników, rozkładasz na czynniki pierwsze.
12 mar 19:44
dero2005:
naucz się na pamięć
√4 = 2
√8 = 2√2
√9 = 3
√12 = 2√3
√16 = 4
√18 = 3√2
√20 = 2√5
√24 = 2√6
√25 = 5
√27 = 3√3
√28 = 2√7
√32 = 4√2
√36 = 6
√40 = 2√10
√44 = 2√11
√45 = 3√5
√48 = 4√3
√49 = 7
√50 = 5√2
√52 = 2√13
√54 = 3√6
√56 = 2√14
√60 = 2√15
√63 = 3√7
√64 = 8
√68 = 2√17
√72 = 6√2
√75 = 5√3
√76 = 2√19
√80 = 4√5
√81 = 9
√84 = 2√21
√88 = 2√22
√90 = 3√10
√92 = 2√23
√96 = 4√6
√98 = 7√2
√99 = 3√11
√100 = 10
√104 = 2√26
√108 = 6√3
√112 = 4√7
√116 = 2√29
√117 = 3√13
√120 = 2√30
√121 = 11
√124 = 2√31
√125 = 5√5
√128 = 8√2
√132 = 2√33
√135 = 3√15
√136 = 2√34
√140 = 2√35
√144 = 12
itd
12 mar 19:51