matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
4.12 Geo. Analityczna zadanie 1 C
DonKaer:
Mam wyznaczyc rownanie prostej AB. A(−4,3) B(10,3)
12 mar 19:12
dero2005:
y
B
−y
A
a =
=
x
B
−x
A
y = a(x − x
A
) + y
B
= lub y = ax + b
⎧
3 = −4a + b
⎩
3 = 10a +b
12 mar 19:34