f kwadratowa
Emi: pomoze ktos?

potrzebuje szybko odp...
Dla jakich wartosci wspolczynnika k funkcja y=x2 − kx + 4 nie ma miejsc zerowych? Wiem tyle, ze
jak funkcja nie ma mniejsc zerowych to Δ musi być ujemna.. ale jak do tego dojsc?
12 mar 18:27
Licealista: Podsatwiasz.
a=1 b=k c=4
teraz liczysz Δ
12 mar 18:28
Emi: no i jak to zrobilam to wyszlo k2 − 16
czyli tu k2−16 < 0
i tu wychodzi k < 4
i co, 4 to odpowiedz?
12 mar 18:31
Emi: no i jak to zrobilam to wyszlo k2 − 16
czyli tu k2−16 < 0
i tu wychodzi k < 4
i co, 4 to odpowiedz?
12 mar 18:32
Licealista: zapisz w przedziale i to będzie odpowiedź.
12 mar 18:33