wykaż że
aparatka: Wykaż ze
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 50 | |
| + |
| + |
| +...+ |
| + |
| = |
| |
| 1*3 | | 3*5 | | 5*7 | | 97*99 | | 99*101 | | 101 | |
12 mar 17:54
Ann: co to znaczy 1*3?
12 mar 17:55
aparatka: w sensie ze mnożenie ,
nie wiedziałam jak inaczej zapisać jak powinno to wyglądać inaczej to przepraszam
12 mar 17:57
Ann: no to ja też tego nie umiem. myślałam że to ciąg ale nie..
12 mar 18:01
Mila: | 1 | | 1 | | 5 | | 3 | | 2 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| 3 | | 5 | | 15 | | 15 | | 15 | |
| | 1 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
L= |
| *( |
| + |
| + |
| +...+ |
| + |
| )= |
| | 2 | | 1*3 | | 3*5 | | 5*7 | | 97*99 | | 99*101 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| (1− |
| + |
| − |
| + |
| − |
| +...+ |
| − |
| )= |
| | 2 | | 3 | | 3 | | 5 | | 5 | | 7 | | 99 | | 101 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 101−1 | | 1 | | 100 | | 50 | |
= |
| (1− |
| )= |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 101 | | 2 | | 101 | | 2 | | 101 | | 101 | |
12 mar 18:20
aparatka: bardzo dziekuje
12 mar 18:23
Ann: to jest jakiś szereg? to obowiązuje na mature rozszerzona?
12 mar 18:28
Mila: Nie wiem czy obowiązuje, kiedyś było podobne zadanie, ale podano dwie pierwsze linijki i było
polecenie, aby zastosować.
12 mar 18:34