matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przyklady
ool:
witam gdzie znalezc przyklady z nierownosciami kwadratowymi gdzie wył sie czynnik przed znak pierwiastka? x
2
+ 4x − 6 ≤ 0 Δ=40 √Δ=√40=√4*10=2√10 tak jak tu
12 mar 17:10
ool:
prosze o pomoc
12 mar 17:14