Kręty
Kence : Prosze o pomoc
Pole trujkąta prostokątnego jest równe 18cm2 wysokośc przeprowadzona z wierzchołka kąta
prostego ma długość 4 cm oblicz promień okręgu opisanego na tym trójkącie
jak to obliczyć co z czego wynika jaki tu jest wzór po prostu aby to pokazać etap po etapie
12 mar 16:30
Ann: TRÓJKĄTA, na miłość boską.
12 mar 16:31
Kence : oj tam
12 mar 16:33
Ann: jak chcesz, żeby ludzie brali cię na poważnie, to nie oj tam.
12 mar 16:40
12 mar 16:41
Kipic:

h = 4
P=18 cm
2
2a=18
a=9
i z twierdzenia sinusów
R=4,5cm
12 mar 16:45