matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiola:
napisz równanie okregu o promieniu 5 i stycznego do obu osi układu wspołrzednych dzięki
24 sie 10:40
Bogdan:
r = 5 Wyznacz współrzędne środków okręgów i wstaw do równania okręgu: (x − x
o
)
+ (y − y
o
)
2
= r
2
, gdzie środek okręgu S = (x
o
, y
o
).
24 sie 13:02