Zaznacz na płaszczyźnie zbiór punktów (x,y) spełniających podany warunek.
Szedol: a) y >x−1
b) y< −2+2
c) y≤ −x+3
12 mar 12:49
aniabb:
12 mar 12:51
irena_1:
a)
y<x−1
Narysuj prostą o równaniu y=x−1
Zaznacz półpłaszczyznę pod tą prostą (bez brzegu, czyli bez tej prostej)
b)
y<−2x+2
Narysuj prostą y=2x−2
Zaznacz półpłaszczyznę pod tą prostą (też bez brzegu)
c)
y≤−x+3
Narysuj prostą y=−x+3
Zaznacz półpłaszczyznę pod prostą, tym razem wraz z brzegiem
12 mar 12:51
aniabb: b) czyżbyś zjadł x ? jeśli nie to po prostu y<0 czyli wszystko co pod osią OX
12 mar 12:51
aniabb:
12 mar 12:53
Szedol: b) y< −2x+2 tak stara klawiatura i nie zawsze zaskakuje
12 mar 12:54
adam : naszkicuj wykres punktów płaszczyzny xy−2x+y<3 lub =3
28 wrz 18:16
Aga1.:

xy−2x+y<3
xy+y<2x+3
y(x+1)<2x+3
Zamaluj jeszcze odpowiednią część płaszczyzny.
lub=3 nie ma sensu.
28 wrz 18:50
marek: mógłby ktos rozwiązac mi te rówanie :
x2=y+1
x+2/y+2>1/4
x−3/y−3<1/10
29 wrz 12:10