12 mar 11:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to pech ... trzeba było się przylozyć do nauki wcześniej.
Potęg liczyć nie potrafisz (ostatnie zadanie)
12 mar 11:45
hiyuna: gdybym potrafiła to bym to najprawdopodobniej zrobiła...
12 mar 11:49
aniabb: w 4 policz deltę ..powinna być większa od zera
12 mar 11:53
aniabb: Δ=9−4√6+4√2 policz nawet na kalkulatorze w przybliżeniu czy dodatnie
12 mar 11:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
to wybacz ... ale w ciąganiu nie pomagam ... zwłaszcza, jeżeli nie masz kompletnie pojęcia jak
zrobić jakieś zadanie, np.:
w 2) podstawiasz drugie równanie do pierwszego i liczysz
w 3) wystarczy obliczyć Δ i pokazać ,że jest ona >0
w 4) wystarczy wyznaczyć f(−1) i f(1) i już masz wierzchołki prostokata ... pole chyba liczyć
potrafisz
w 5) masz potęgi

w 6) a) podstaw współrzedne punktu do wzoru funkcji ... jedyną niewiadomą pozostaje 'm' które
wyliczasz
w 6) b) jaki jest warunek prostopadłości


tworzysz proste równanie które rozwiazujesz
12 mar 11:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
i jeszcze do 3) ... dodatkowo ze wzorów Viete'a wiesz, że x
1+ x
2 = ... czemu

,
a x
1*x
2 = ... czemu
12 mar 11:59