matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamości
ata:
Sprawdż podane tożsamości a) sin
4
x−cos
4
x=sin
2
x−cos
2
x
1−sinα
1+sinα
b)
*
=ctgα
sinα
cosα
1
c)
−cosα=sinα*tgα
cosα
12 mar 00:32
ata:
12 mar 07:42
Saizou :
a) L=sin
4
x−cos
4
x=(sinx
2
−cos
2
x)(sin
2
x+cos
2
x)=(sinx
2
−cos
2
x)*1 L=P b) zrób założenia i....
1−sinx
1+sinx
1−sin
2
x
cos
2
x
cosx
L=
*
=
=
=
=ctgx
sinx
cosx
sinxcosx
sinxcosx
sinx
L=P c) założenia i....
1
1
cos
2
x
1−cos
2
x
sin
2
x
L=
−cosx=
−
=
=
=
cosx
cosx
cosx
cosx
cosx
sinx
sinx*
=sinx*tgx L=P
cosx
12 mar 07:58
ata:
super, dzięki
12 mar 08:05