matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli α jest kątem ostrrym a sinα*cosα=1\7 to suma sinα+cosα jest równa ?
czupakadabra :
Jeśli α jest kątem ostrrym a sinα*cosα=1\7 to suma sinα+cosα jest równa ?
11 mar 22:31
PW:
Zastosuj wzór sin
2
α+2sinαcosα+cos
2
α=(sinα+cosα)
2
11 mar 22:45