sex'owna studentka :D
camel: Ogólnie materiał pewnej sex'ownej studentki która poprosiła mnie o pomoc ale ja na poziomie
liceum nie wiem o co chodzi

Pomożecie ?
policzmy x z równania lnx + 1 = 0
11 mar 22:29
Dominik: zadanie na poziomie licealnym
lnx + 1 = 0
lnx = −1
x = e−1
11 mar 22:30
camel: ale to i ja wiem

chodzi o to dlaczego e podniesione do tej potęgi się skraca
11 mar 22:33
Dominik: a gdzie ja niby cos skrocilem?
11 mar 22:34
PW: @camel: to definicja logarytmu, tyle że jak widzisz ln to znaczy loge (a ona już będzie
(?) wiedziała, co to e).
11 mar 22:42
11 mar 22:45
11 mar 22:46
camel: aha sorry zrobiłem z siebie debila bo ten log ma w podstawie e i to wszystko wyjaśnia. Sorry
za moją nieodpowiedzialność i głupote
11 mar 22:46
Dominik: aj tam od razu nieodpowiedzialnosc i glupota − teoretycznie pojecia logarytmu naturalnego w
liceum sie nie wprowadza, chociaz w wiekszosci podrecznikow mozna sie go doszukac.
11 mar 22:48
camel: no ja niestety nie miałem z tym styczności więc dalem ciała po całej lini. Ale ta laska myśli
ze wiedzialem więc niech tak zostanie

dzięki wielki
11 mar 22:50