matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Beata:
e
1
x
Proszę o pomoc w wyznaczeniu całki ∫
x
2
1
x
i 2 jest w potędze ... tak nie wyraźnie widać ...
11 mar 21:56
Mila:
1
1
[
=t, −
dx=dt]
x
x
2
−∫e
t
dt=−e
t
=−e
1
x
+C
11 mar 23:26