przekształcenie wykresu funkcji logarytmicznej
martyna: określ dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji f(x)=log3(−2−x)
11 mar 21:32
Kipic:

Tez sie dorzuce do pytania jak to rozwiazac bo zrobilem tak :
f(x)= log
3(−2−x) czyli y=log
3−(x+2)
1)y=log
3x czarny
2)y=log
3x+2 wektor [−2;0] niebieski
y=log
3−(x+2) czerwony
Czyli dziedzina :
D=(−∞;2)
Czy to jest dobrze zrobione
11 mar 22:20
Kipic:

Tez sie dorzuce do pytania jak to rozwiazac bo zrobilem tak :
f(x)= log
3(−2−x) czyli y=log
3−(x+2)
1)y=log
3x czarny
2)y=log
3x+2 wektor [−2;0] niebieski
y=log
3−(x+2) czerwony
Czyli dziedzina :
D=(−∞;2)
Czy to jest dobrze zrobione
11 mar 22:21
Dominik:
11 mar 22:24
kazimierz:
8 lis 13:44