matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad. ciąg geometryczny ..
Kara:):
W ciągu geometrycznym suma n początkowych wyrazów wyraza sie wzorem Sn=5(1−2
n
). Wyznacz wzór ogólny tego ciagu.
11 mar 20:32
Skipper:
a
1
=S
1
=−5 S
2
=−15 a
2
=S
2
−S
1
=−10 dalej chyba wiesz
11 mar 20:38