matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elo
proszę o pomoc:
liczby log2, log(x+2), log(x+6) są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. oblicz x
11 mar 20:11
Skipper:
log2+log(x+6)
=log(x+2)
2
log[2(x+6)]=2log(x+2) 2x+12=x
2
+4x+4 x
2
+2x−8=0 .. itd −
11 mar 20:21
proszę o pomoc:
dziękuję ślicznie
11 mar 20:22